PARTNERZY PORTALU partner portalu wnp.pl partner portalu wnp.pl

• Strefa premium

Stanowisko Airbus Helicopters w sprawie Caracali

Autor: wnp.pl (KW)
11-10-2016 10:35
Stanowisko Airbus Helicopters w sprawie Caracali
Fot. mat. pras. Airbus Helicopters

Airbus Helicopters w liście otwartym do premier Beaty Szydło deklaruje, że jest gotów dostarczyć wszelkie dodatkowe informacje niezbędne do wyjaśnienia jakichkolwiek wątpliwości, czy błędów interpretacyjnych dotyczących treści oferty na dostawy śmigłowców Caracal dla armii.

- W świetle ostatnich oświadczeń dotyczących przetargu na pozyskanie śmigłowca wielozadaniowego dla Polski, Airbus Helicopters czuje się w obowiązku, by odeprzeć szereg wprowadzających w błąd zarzutów publikowanych przez polskie media. Jesteśmy przekonani, że Polacy i Siły Zbrojne Rzeczpospolitej Polskiej zasługują na pełną wiedzę o postępowaniu przetargowym, w który Airbus Helicopters i Airbus Group były w pełni zaangażowane w ciągu ostatnich czterech lat – napisał Guillaume Faury, prezes Airbus Helicopters w liście do otwartym do Prezesa Rady Ministrów RP.

DALSZA CZĘŚĆ ARTYKUŁU JEST DOSTĘPNA DLA SUBSKRYBENTÓW STREFY PREMIUM PORTALU WNP.PL

lub poznaj nasze plany abonamentowe i wybierz odpowiedni dla siebie. Nie masz konta? Kliknij i załóż konto!

POLSKA I ŚWIAT

Drodzy Użytkownicy!

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.